Afhankelijk van het probleem van de kat en volgens wens van het baasje kan de kat gewassen, gekamd, ontklit, ontvilt worden alsook de nageltjes kunnen geknipt worden. De oogjes en oortjes worden gereinigd bij elke trimbeurt. Al het gebruikte materiaal zoals kammen, scheerkoppen en schort wordt na iedere kat gewassen en gedesinfecteerd.

Kammen,ontklitten, ontvilten, wassen, nagels knippen

Ontklitten, kammen en wassen

Bij ontklitten zullen de klitten uit de haren verwijderd worden. Dit zorgt er voor dat de kat minder pijn zal hebben omdat klitten de huid omhoog trekken. Een kambeurt zorgt dat de dode haren verwijderd worden uit de vahct zodat ze minder haarballen zal hebben en daardoor zal ze zich voelen. Haarballen kunnen voor verstopping zorgen in het maag-darmkanaal. Ook het baasje heeft nut bij deze trimbeurt. Wanneer het echt nodig is kan een kat gewassen worden. Wassen doen we meestal bij ernstige bevuilde katten, na een volledige scheerbeurt door ontvilting, of bij kortharige katten die enorm veel haarverlies hebben.

Scheren

Een kat die zodanige klitten heeft dat de vacht gaat vervilten lijdt een enorme pijn. Door vervilting gaat de vacht omhoog getrokken worden dat het net lijkt alsof er continue aan het haar getrokken wordt. Sommige katten kunnen hier niet op liggen van de pijn. Katten moeten geschoren worden bij ernstige vervilting. Meestal zijn dit langharige katten zoals Perzische langharige katten, Maine Coons, Boskatten, of bij katten die erg verwaarloosd zijn en die zich door omstandigheden niet meer zelf kunnen wassen en verzorgen.  Deze behandeling is vrij intensief en duurt lang.

Nagels knippen

Naar wens van het baasje zal de scherpe punt van de nagels geknipt worden. Dit wordt vooral gedaan om kwetsuren aan mensen te voorkomen wanneer ze uithalen. En ook tegen beschadiging van het meubilair. Deze groeien helaas na een paar weken terug aan.


Kattentrimmen aan huis te Ninove, Appelterre-Eichem, Aspelare, Denderwindeke, Lieferinge, Meerbeke, Nederhasselt, Neigem, Okegem, Outer, Pollare en Voorde, regio Aalst, Geraardsbergen, Lennik, Roosdaal, Denderleeuw,  Denderhoutem, Liedekerke, Ternat, Schepdaal, Vollezele, Tollembeek, Gooik, Lede, Erembodegem en nog vele andere gemeenten, voor de vachtverzorging bij u kat konijn cavia...